Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonygyirót
Község Önkormányzatának Weboldala

Hulladékgazdálkodási tájékoztató

Közszolgálati hír

Cím

Ismét elhelyezhetőek a szolgáltatási területünkön a veszélyes hulladékként kezelendő csomagolási hulladékok...

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a társulásunk erőfeszítései eredménnyel jártak, és a veszélyes hulladékként kezelendő csomagolási hulladékok 2019. február 1-től ismét elhelyezhetőek a szolgáltatási területünkön működő hulladékudvarokban.

A háztartásokban összegyűlő veszélyes hulladékok – pl.: veszélyes hulladékként kezelendő csomagolási hulladékok, festékes dobozok, elemek, akkumulátorok, fénycsövek, elektronikai hulladékok, fáradt olaj – elhelyezésére a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetéséről szóló számla és a lakcímkártya bemutatását követően a hulladékudvarokban van lehetőség.

A veszélyes hulladékok közül mennyiségi korlátozással helyezhető el az elem, az akkumulátor, az elektronikai hulladék, a festékes és vegyszeres göngyöleg alkalmanként összesen 50 kg, de évente legfeljebb összesen 150 kg, illetve a fáradt olaj hulladékból havonta 4 liter, de évente legfeljebb 8 liter mennyiségben.

Az udvarra érkező beszállítót a hulladékudvari felügyelő fogadja és a hulladék szemrevételezése után tájékoztatja az ügyfelet a hulladékok elhelyezésének módjáról, azaz, hogy az adott típusú hulladékot melyik hulladékgyűjtő edénybe kell elhelyeznie. A számítógépes nyilvántartási rendszerben rögzítésre kerülnek a beszállításhoz kapcsolódóan az alábbiak:

  • - a beszállításra jogosult neve, címe, ügyfélkódja;
  • - a beszállító neve, címe, gépjármű rendszáma;
  • - a beszállított hulladék azonosító száma és a beszállított hulladék mennyisége.

 

 

Győr, 2019. február 8.